Medicii avertizează: Salivatul excesiv dăunează grav sănătății!

Salivatul excesiv, sau afecțiunea prosperității este întâlnită îndeosebi în statele comunist-capitaliste, în rândurile celor care-s mai puțin comuniști-capitaliști decât alții. Acestă precizare imperiosă va face distincția între băieții deștepți cu ”afaceri prospere” și sărăntocii cu studii superioare.

Medicii recomadă celor din a doua categorie moderație. Multă, multă-multă moderație.

Deși acum în preajma sărbătorilor vitrinele magazinelor sunt pline de tot felul de bunătăți, iar aromele puternic E-urizate te ciupesc de nas, nu alta, și se bagă tam-nesam in gârba ta, amețindu-te, îmbătându-te, trebuie să fii și să rămâi conștient de următorul lucru:

Expunerea la aceste mirosuri pe o perioadă mai mare de 5 min/produs îți poate cauza salivarea excesivă!

De reținut este și faptul că, în decursul unei „mirosiri” , este recomandat să nu se depășească 3 feluri diferite de mirosuri.

Pentru o viața echilibrată, aceeași medici recomadă 3 „mirosiri” pe zi, ținîndu-se cont ca seară aromele mirosite să fie mai ușoare, pentru un somn liniștit și odihnitor. Nu poți tremura prea bine dacă ai burta plină. Bănuiesc că nici căldură n-ai în casă. Cazul fericit e să ai totuși o casă.

Ca și afecțiune salivatul excesiv cauzează deshidratarea acută. Cu toate că avem rezerve însemnate de apă dulce, nu te amăgi că vei primi vreun pahar de apă de la cineva. În consecință, dacă nu ții neapărat să mori ca un câine în mijlocul străzii, respectă recomandările de mai sus.

În altă ordine de idei, sociologii trag un semnal de alarmă asupra locurilor în care se va saliva.

Trebuie evitate cu sfințenie trotuarele acoperite de gheață, sau podele lunecoase ale magazinelor. Riscul este evident. Dacă dai cu tine de pământ pe pariu că acolo rămâi. Eventual ești aruncat în vreun cotlon de ai îndrăznit cumva și încurci circulația.

Nu uita: moderație, moderație, moderație!!!

About the Author

Leave a Reply